Natuurlijk materiaal

Natuurlijk materiaal

Versatile by nature

 Door de verschillende soorten mohair, zoals kid-mohair van de jonge geitjes en het varieren bij het was- en spinproces, geeft het mohair veel mogelijkheden tot een gevarieerde bewerking. Voor de fijne mohair gebruikt men gekamd garen, daarnaast gebruikt men het ruwe garen voor de zogenaamde geborstelde versie, die tot een prachtig grof weefsel leidt en de gekrulde versie, welke nauwelijks wordt gekamd, wat wordt verwerkt tot een prachtig bouclĂ©-achtig weefsel. De veelzijdigheid van dit mooie natuurproduct geeft het een extra dimensie!

 Ecologisch.                                                                    

Omdat mohair een 100% natuurproduct is wat gewonnen wordt van de geiten, zonder dat zij daarvoor hoeven te lijden, beschadigt deze productie op geen enkele manier het milieu. Daarnaast kent het product, vanwege zijn natuurlijke oorsprong, in het gebruik extra kwaliteiten die niet na te bootsen zijn.

Het materiaal is warm, zonder ooit te broeien en, als unieke eigenschap,  het wordt mooier naarmate je het langer gebruikt. Het is bijzonder decoratief en wordt graag gebruikt als mode- of interieur accessoire.

 

HomeMohair geschiedenisNatuurlijk materiaalFair Tradegaren-impressieManos del UruguayverkoopadressencontactHome